Tether  — це перший стейблкоїн, вартість якого прив'язана до ціни долара США. На сьогодні ця криптовалюта є третьою з капіталізації у світі. Користувачі вклали у неї, за останніми оцінками, понад 23 млрд доларів. Причини такої популярності цілком зрозумілі, адже Tether позбавлений волатильності, яка властива іншим монетам, проте при цьому має ті самі переваги. Наприклад, анонімність, децентралізація, свобода. Ми сьогодні детально поговоримо про те, який гаманець вибрати для зберігання стейблкоїна  для різних платформ та блокчейн-мереж.

Базова інформація про Tether та USDT гаманці

Монета Tether дуже стабільна, її курс співвідноситься з доларом 1 до 1. По суті це цифровий долар, який зміг об'єднати в собі кращі характеристики віртуальних і фіатних грошей. Власне, тому ця криптовалюта така популярна серед трейдерів у всьому світі. USDT – це перспективна та вигідна інвестиція, і її потрібно десь зберігати. Для цього розроблені спеціальні гаманці. Вони є частиною програмного забезпечення, яке дає доступ до монет, зберігає їх дані, необхідні для отримання доступу.

Зберігати у гаманцях безпечно – кожен має закритий та відкритий ключ. З їхньою допомогою здійснюється вхід до облікового запису. Відкритий ключ є номером рахунку, він загальнодоступний. Закритий це секретна комбінація, пароль, який відомий тільки власнику. Обидва ключі — це цифрова та буквена комбінації. Для зберігання USDT необхідно мати надійний гаманець.

Холодний та гарячий гаманець USDT

Гаманець може бути холодним  та гарячим. Останній постійно підключений до інтернету та працює лише онлайн. Гарячі підходять для невеликих та частих транзакцій.  Холодним для роботи не потрібний інтернет, підключення до мережі буде потрібно лише для проведення транзакції. Вони доречні, якщо ви плануєте тримати на них заощадження у великій кількості.

Вибір гаманця залежно від блокчейна

Щоб вибрати гаманець, що оптимально підходить саме для вашого режиму використання монет, потрібно враховувати декілька факторів. Перше – це різні типи токенів Tether. Існує відмінність між стандартами TRC20 і ERC20. Саме ця різниця багато в чому визначає відмінності між ними та вибір гаманця.

Існує топ 3 популярних типу токенів, а саме:

  • Omni — працює на блокчейні Bitcoin;
  • ERC20 —  функціонує на блокчейні Ethereum;
  • TRS20 — підтримує блокчейн Tron.

Тобто Tether вдасться розмістити у різних мережах. Зазначимо, що існують гаманці, здатні підтримувати лише один тип USDT, але є й ті, що підтримують кілька видів криптовалют.

Огляд переваг та особливостей різних гаманців для Tether

Зараз проаналізуємо різні типи сховищ, їх особливості, переваги та обмеження. Це допоможе зробити правильний вибір і дійсно вибрати найкращий гаманець, виходячи з власних потреб.

Metamask — популярний гаманець з підтримкою кількох блокчейнів

Metamask дозволяє користувачам отримувати доступ до сховища через розширення для браузера. Серед основних характеристик:

  • тип — мобільний, браузерний;
  • вартість використання — безплатно;
  • власна біржа — ні;
  • підтримувані токени Tether — USDT ERC20, USDT BEP20.

Гаманець безпечний та зручний, програма має відкритий вихідний код, простий у використанні інтерфейс, забезпечується постійна підтримка клієнтів. При цьому ви отримуєте повний доступ та контроль коштів. Не потрібно керувати закритими ключами для кожної транзакції, тому доступ до грошей значно простіший. Інші переваги – простота використання, програмне забезпечення легко встановити.

З недоліків — вразливість до атак фішингу, які можуть спрямовуватися з метою отримання особистої інформації.

CryptoWallet —  гаманець мобільного типу

Створено його спільно з BitGo, який є лідером галузі у сфері захисту цифрових активів. Програма максимально проста в експлуатації. Воно відразу має ряд корисних інтегрованих опцій, у тому числі дебетова карта, номер IBAN, підтримка клієнтів, вбудований обмін.

Цей гаманець мобільний, безплатний, має власну біржу та підтримує токени USDT ERC20. CryptoWallet допомагає вирішити багато проблем, які раніше були дуже складними для власників.  Плюс до всього він може використовуватися, зокрема, для інших криптовалют. У гаманці передбачені додаткові норми безпеки та цілодобова підтримка. Через CryptoWallet можна замовити дебетову карту та витрачати монети у фізичних магазинах чи онлайн.

З недоліків — збереження ключів та даних, які необхідні для отримання доступу до валюти. Тому норми безпеки такі важливі.

Tether Wallet  — спеціальний гаманець для USTD

Ще один мобільний гаманець, створений спеціально для Tether. Це офіційний платіжний інструмент для криптовалюти, розроблений саме для USTD. Є мобільним, безплатним, має власну біржу, підтримує Omni, ERC20.

Один з найвідоміших гаманців, відрізняється простотою і зручністю, тому підходить навіть для користувачів-початківців. У сховища розширений функціонал безпеки, у тому числі:

  • двоетапна автентифікація;
  • обмін готівки на інші криптоактиви.

Зазначимо, що вже був прецедент злому гаманця, що викликало багато питань щодо його безпеки та надійності. В результаті було вжито жорстких заходів безпеки, щоб мінімізувати ризик повторних порушень безпеки. Гаманець не можна використовувати для зберігання цифрових активів, а також безпосередньо з нього витрачати кошти на товари та послуги не вдасться.

MyEtharWallet  — гаманець з відкритим вихідним кодом

Це мобільне та десктопне рішення, яке може застосовуватись для зберігання монет USTD. Використання безплатне, власної біржі немає, підтримуваний токен — USTD ERC20. Відмінні риси:

  • підтримка апаратних гаманців, у тому числі Trezor й Ledger;
  • простота у використанні;
  • відкритий вихідний код, який можна легко перевіряти;
  • безпечна десктопна версія, адже монети зберігаються на пристрої, а не на сервері.

Зазначимо, що тут немає служби підтримки, а отже, не буде кому надати консультацію у разі виникнення будь-яких складнощів.

OmniWallet  — гаманець для зберігання по протоколу Omni

У цього гаманця середній рівень зручності та простоти. Для початку роботи не потрібно завантажувати програму, вебплатформа знаходиться на однойменному блокчейні. Він один із тих, який підтримує USTD. Він не має власної біржі. 

OmniWallet є перевіреним та надійним гаманцем, який підтримує Біткоїни та токени Omni. За допомогою сховища вдасться керувати ключами, це може бути дуже вигідно для користувачів. Зауважимо, що тут обмежена мультивалютна підтримка, також немає обміну, але існує багато додаткових функцій.

Coinomi  — мультивалютний гаманець для Tezer

Цей гаманець підтримує 2 типи Tether. Сховище просте у використанні, реалізовано і в десктопній, і мобільній версії. Це, мабуть, одне з найкращих рішень. Користування безплатне, немає біржі. Серед переваг: великий вибір валют та можливість розміщення як на мобільному пристрої, так і на комп'ютері.

Зазначимо, що Coinomi не підтримує фіатних валют, тому обмін не буде можливим. І це при тому, що воно підходить для різних альткоїнів. Витратити криптовалюту в магазинах або для розрахунку послуг також неможливо.

Freewallet — некастодіальний мультивалютний гаманець

Він працює з 2016 року і дає можливість не лише зберігати, купувати, керувати, обмінювати Tether, але також купувати монети за допомогою кредитки, відправляти їх на інші гаманці, причому безплатно. Безплатний, має мобільну та десктопну версії, власну біржу.

Головне, що ви отримаєте, вибравши цей гаманець, — це значно простіше використання і легкий доступ до цифрових активів. У Freewallet є ціла екосистема, подана у вигляді одновалютного сховища для понад 100 найпопулярніших монет. Кількість користувачів цього гаманця сягає кількох мільйонів. Це лише підтверджує його простоту та безпеку. Обмінювати криптовалюту можна у додатку. З недоліків — не дуже якісна підтримка та комісії, які стягуються під час транзакцій.

Інші способи зберігання USTD

Багато криптовалютних бірж підтримують кілька форматів Tether. При введенні або виведенні потрібно вказати стандарт, адже відправлення на неправильну адресу вже необоротне — кошти будуть втрачені. Якщо у вас великі суми криптовалюти, то є сенс розглядати апаратні гаманці. І тут безпека коштів на вищому рівні.

Способи поповнення гаманця Tether

На перший погляд, відкриття гаманця може здатися складною справою, але здебільшого це не так. Як тільки ви виберете відповідне сховище і встановите його, завантаживши програму або встановивши програмне забезпечення, вам буде доступний весь функціонал гаманця. Залежно від того, який саме ви обрали, можете проводити обмін, розрахунки чи інші операції. Придбати токени Tether можна через карткову транзакцію, банківський переказ або обмінявши на інші цифрові монети. 

Гаманець USDT — це сховище, яке ідеально підходить для збереження монет Tether та роботи з ними. Вибирайте для себе варіацію, в якій враховано всі особливості експлуатації та нюанси проведення операцій.

Коментар
Ваше ім'я
Введіть текст відгуку
Новин не знайдено